Настолни РС-та “всичко в едно” обяви Sony

Два нови модела настолни РС-та от типа “всичко в едно” обяви японската компания Sony. Моделите All-in-One Vaio Desktop PC, серии JS и RT, са различават съществено по дизайн и предназначение.
JS е проектиран на базата на процесор Intel Core 2 Duo E8400 с честота 3.0 GHz. Включва 4GB RAM и 500GB твърд диск със скорост на въртене на шпиндела 7200 оборота в минута. РС-то впечатлява с 20,1-инчовия си LCD екран.
По отношение на комуникациите, JS предоставя Gigabit Ethernet, WiFi b/g/n, Bluetooth, модем и пет USB порта. Налични са също портове за аудио и микрофон, iLink Firewire, S/PDIF изход и жак за слушалки. В горната част на дисплея са разположени 1.3-мегапикселова камера и микрофон.
Моделът RT се лансира от Sony като супермощно РС за видео обработка. Потребителите ще получат компютър с 25.5-инчов HDTV екран, процесор Intel Core 2 Quad Q9400 на 2.5 GHz, 8GB RAM и внушителния капацитет от 1 TB, осигурен от два твърди диска SATA в RAID масив.
Дисплеят се управлява от видеокарта Nvidia GeForce 9600M GT с 512 MB отделна памет VRAM. Достъпни са множество интерфейси и възможности за комуникации, вкл. Gigabit Ethernet, WiFi b/g/n и Bluetooth, USB 2.0, RF, S-Video, iLINK, изходи за слушалки и S/PDIF, e-SATA и HDMI.
Творенията на Sony имат и своята висока цена. JS серията стига до $1,449 с вграден Blu-Ray драйв, докато RT моделите струват от $3300 до $4000.

Коментар