Vernee Apollo – изцяло метален, направен с над 300 процеса

vernee_apollo_metal_1

Vernee Apollo, първият VR-брандиран MTK флагман при смартфоните, стъпва на 10-ядрен SoC чип Helio X25 с тактова честота до 2,5GHz, допълнен от 4GB RAM, 64GB ROM, 8MP предна камера, 21MP задна камера и дисплей с резолюция 2K. В допълнение към тези мощни характеристики, моделът се доставя с VR гарнитура в комплекта.

Тъй като се позиционира като „флагман”, този смартфон е подплатен с дизайн и технологии от премиум клас. Apollo е изпълнен в относително правоъгълна форма. Няма други отвори или бутони върху панела с изключение на приемника и камерата. Черният дисплей демонстрира единство с металната рамка. Съчетан с 2.5D стъкло, той осигурява чудесен зрителен ефект.

vernee_apollo_metal_2

Както задният капак, така и рамката са обработени с фин Цирконий, което прави телефона гладък и комфортен. Задната извивка пасва много удобно на дланта. Опростената антена намалява необходимата за нея площ с около 40% и така се преодоляват ограниченията, характерни за традиционния дизайн от три части. Металът заема 98% от корпуса, благодарение на което смартфонът изглежда елегантен и силен.

vernee_apollo_metal_3

Същевременно, екранът е малко по-тесен от рамката, което създава ефект, подобен на OnePlus One. Този дизайн не само прави телефона да изглежда по-тънък, но също така снижава вероятността за допир на екрана със земята в случай на падане, което намалява риска от пукнатини и повреди. Нещо повече, след процеса на CNC рязане уникалната метална текстура изпъква по-добре и се подобрява потребителския опит при боравене с устройството.

vernee_apollo_metal_4

Дори и в детайлите Apollo е отлично проектиран. Цялото тяло заедно със слота за SIM карта е оцветено с двукратен анодизиращ процес. Предвидени са също атирефлексен филтър и CD шаблон в областта на камерата. Двутоналната светкавица, сензорът за пръстови отпечатъци и бутоните за силата на звука са оформени посредством CNC рязане.

Всички тези детайли показват, че дизайнерите на Vernee отдават голямо значение на външния вид и дизайна на флагмана Apollo.

Много трудно в действителност е да се направи перфектният продукт на цена от 299 щатски долара. Как да балансира между дизайна и производителността е предизвикателство за всеки разработчик на смартфони. Vernee изглежда е намерила верния отговор на този въпрос, показвайки честно отношение към своите потребители.

В момента на сайта на разработчика тече промоционална кампания за флагмана, в рамките на която Vernee Apollo e достъпен с отстъпка от 50 долара, т.е. за $249,99.  

Смартфонът може да бъде купен и директно от онлайн магазина Coolicool на същата цена.

Коментар