Дипломираха се първите специалисти по ERP системи

Висшето училище по застраховане и финанси бе домакин на церемонията по дипломиране на първите специалисти по ERP системи у нас (снимка: Лео Кирилов)

Висшето училище по застраховане и финанси дипломира първите специалисти по ERP системи у нас (снимка: Лео Кирилов)

Първите специалисти по ERP системи в България получиха своите дипломи на тържествена церемония във Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Компаниите-партньори в инициативата връчиха сертификати за успешно преминат курс с техните специализирани системи.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения” е първата по рода си в България, която подготвя консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат на предприятията да постигнат своите стратегически приоритети.

Наталия Футекова, основател на ERP Academy, е щастлива с първите дипломирани специалисти на магистърската програма, реализирана в партньорство с ВУЗФ (снимка: Лео Кирилов)

Наталия Футекова, основател на ERP Academy, е щастлива с първите дипломирани специалисти на магистърската програма, реализирана в партньорство с ВУЗФ (снимка: Лео Кирилов)

Все повече компании внедряват различни класове бизнес софтуер и в резултат ERP браншът се сблъсква с нарастващ недостиг на кадри, които да се ангажират с продажбата на такива решения, управлението на проектите, интеграцията с наличните системи при клиентите, както и бъдещото развитие и поддръжка.

Заплащането на такива специалисти е много над средното за страната, като се има предвид, че предприятия, банки, търговски вериги и други компании усилено внедряват бизнес софтуерни системи, а същевременно има недостиг на кадри.

Магистърската програма се осъществява от ВУЗФ, в партньорство с ERP Academy и представители на водещи български компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер, както и с експерти по управление на проекти и бизнес процеси, маркетинг, финанси, онлайн бизнес и др.

„Бизнес анализ и ERP решения” събира едни от най-добрите експерти по бизнес софтуер и лектори в България на едно място. Студентите се учат директно от водещи български и международни специалисти в областта. Сред лекторите са представители на Microsoft, IBM, SAP, Oracle Academy, ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим Вижън България и други компании.