Toyota ще продава хибридни двигатели на конкурентите

Toyota ще разработва нови технологии заедно с доставчиците на по-ранен етап, така че те да бъдат достъпни и за конкурентите

Toyota ще разработва нови технологии заедно с доставчиците си на по-ранен етап, така че те да бъдат достъпни и за конкурентите

Автомобилният гигант Toyota възнамерява да отвори технологиите, използвани в хибрида Prius, за конкурентите. Компанията се надява по този начин да ускори прехода на индустрията към машини с по-ниски нива на вредните емисии, предаде Ройтерс.

Миналата седмица Toyota разкри плановете си да усъвършенства хибридните технологии за бензинови двигатели, както и да продава готови комплекти – двигател, скоростна кутия и други компоненти – на своите конкуренти.

В момента доставчиците на Toyota създават множество технологии, които могат да се използват само в нейните автомобили. Така например, последният вариант на хибридната система на компанията не е съвместим с автомобилите на други производители, което ограничава възможностите на доставчиците да реализират технологията извън Toyota.

Японската компания иска да промени това и да създаде система, в рамките на която ще разработва технологиите заедно с доставчиците на по-ранен етап, така че те да бъдат достъпни и за конкурентите, поясни Тошиюки Мицушима, който отговаря за двигателите в Toyota.

През миналата година Toyota похарчи около $9 млрд. за изследвания и разработки, което е със 73% повече спрямо 2010 г., докато основният й конкурент Volkswagen увеличи харчовете за R&D над два пъти за същия период от време.

Новата производствена платформа ще позволи на компанията да създава повече общи компоненти, които да продава на други автомобилни компании. По този начин Toyota ще възстановява по-бързо инвестициите си в изследвания и разработки.

Коментари по темата: „Toyota ще продава хибридни двигатели на конкурентите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Няма клиенти.
    Ще продава и на конкуренти за да отцелее( По този начин Toyota ще възстановява по-бързо инвестициите си в изследвания и разработки).

Коментар