Китай става топ дестинация за производството на чипове

china_chip_factory

Темповете на строителство на нови предприятия за чипове в Китай се очертава като най-високият в света

Планът на Китай за създаване на мощна индустрия за производство на чипове придобива все по-ясни очертания. По данни на браншовата организация SEMI, над 40% от новите предприятия за полупроводници в периода 2017-2020 г. ще се разположат в Китай.

SEMI очаква в близките три години в света да бъдат отворени 62 предприятия за полупроводникова продукция, 26 от които, или 42% от общия им брой, ще бъдат построени на територията на Китай. Повечето от новите предприятия ще се занимават със серийно производство на чипове, като ще има и такива за изследвания и разработки (R&D), сочи докладът.

През 2017 г. в Китай ще заработят шест нови полупроводникови предприятия. Пикът във въвеждането на нови производствени мощности се очаква през 2018 г., когато в страната ще започнат работа 13 завода за чипове.

Темповете на строителство на нови предприятия за чипове в Китай се очертава като най-високият в света. На второ място по този показател за периода 2017-2020 г. е Северна Америка, където трябва да заработят 10 нови полупроводникови производства. Следват Тайван с 9 завода и Европа, Южна Корея и Япония с общо 17 предприятия.

Бумът в строителството на полупроводникови заводи ще превърне в Китай в най-големия пазар за продажби на оборудване за чипове. Според данните на SEMI, тази година Китай ще генерира около 6,7 млрд. долара от общия оборот на пазара на машини за производство на чипове, който се оценява на 39,7 млрд. долара.

Коментари по темата: „Китай става топ дестинация за производството на чипове”

добавете коментар...

  1. еееееееееее

    Български, още по-кратък.

  2. Anonymous

    Най-краткият виц:
    Китайски чип.

Коментар