Progress отделя „Академията на Телерик”

От старта на Академията на Телерик досега над 11 300 човека са се обучавали присъствено в нея

От старта на Академията на Телерик досега над 11 300 човека са се обучавали присъствено в нея

Софтуерният разработчик Progress обяви, че „Академията на Телерик”, една от водещите образователни инициативи в България, ще бъде отделена от компанията като независима организация. Академията минава под ръководството на четиримата основатели на Телерик – Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев.

„Когато основателите на Телерик ни представиха тяхната визия да развиват Академията извън компанията, ние приехме без никакви резерви, знаейки, че това е правилната стъпка. През годините Академията се развива с изключителни темпове и възможностите пред нея като независима организация са огромни”, каза по повод промяната Йогеш Гупта, изпълнителен директор на Progress.

По неговите думи, бъдещият успех на Академията на Телерик е именно в ръцете на нейните създатели – Светозар, Бойко, Васил и Христо. Екипът на Академията продължава да изпълнява същите роли без промени, уточниха от Progress.

Текущите сезони на „Софтуерната академия”, „Училищната академия” и „Детската академия”, вкл. програмата с CoderDojo, и през 2017 г. ще изпълняват обученията си в същия формат, без прекъсване. Както досега, всички срещи ще се случват в настоящия обучителен център в София, както и в останалите 11 града в страната.

Бъдещото развитие на Академията на Телерик е изцяло в ръцете на нейните създатели

Бъдещото развитие на Академията на Телерик е изцяло в ръцете на нейните създатели

„Вече можем да отдадем напълно времето и вниманието си на Академията на Телерик и със същия хъс, който досега сме посветили на Телерик и Progress, да преследваме каузата й. Имаме много и големи амбиции за бъдещето на Академията и с тази крачка поставяме основата на следващия етап от развитието й”, сподели Бойко Яръмов.

Академията ще си партнира с останалите инициативи и компании в екосистемата, за да подпомогне заедно с тях ръста на ИТ индустрията посредством качествено технологично образование в България, допълни Яръмов.

Създадена през 2009 г. от Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев, „Академията на Телерик” е един от най-успешните образователни проекти у нас. От старта й досега, над 11 300 човека са се обучавали присъствено в Академията, 42 500 онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси, като онлайн библиотеката й от над 3800 видео лекции има над 5 млн. гледания.

Коментари по темата: „Progress отделя „Академията на Телерик””

добавете коментар...

  1. :о)

    Цанков,

    Като казваш “уникалните” как трябва да го тълкуваме? Че никой друг няма като техните ли? Кажи кой точно продукт е уникален и ще ти кажа минимум 2 конкурентни.

  2. Радослав Цанков

    Не познавате дейността на фирмата. Тя не е академията, а уникалните софтуерните платформи за разработка на мобилни приложения, заради които беше купена от Прогрес за над 250 милиона долара или евро, няма значение. Това й беие core бизнеса, а не академията.

  3. !

    Йордане,

    Академията на Телерик им я създаде Светлин Наков. Но, това е втората академия, която той прави. Първата е НАРС. Софтуерния университет, който в момента развива, е негова идея още от преди да направи академията на Телерик – факт добре документиран на собствения му сайт.

    Дори идеите за работа в цяла България и с малки деца, са негови. А, откакто го освободиха от Телерик, академията им запада, това е простата истина.

    Аз лично никак не харесвам поведението и грандоманията на Наков и съм абсолютно против глупостите, които говори срещу образованието и образователната система. Особено големи глупости говори срещу университетите ни и висшето образование. В същото време жестоко преекспонира ролята на учебните заведения от типа на НАРС, Телерик Академия, Софтуерен университет и подобните.

    Но, въпреки личната си неприязън към него, няма как да не му призная постиженията, защото такъв тип учебни заведения са необходими.

  4. Йордан

    “Какво е (или е било) иновативното при Телерик?”

    Това, че бяха първата българска компания, която създаде собствена академия за обучение на програмисти 🙂 А само няколко години по-късно академиите са сигурно 100. Ето това е нещо иновативно.

  5. ?

    Преди малко под тая статия гледах коментар, който сега не виждам.

    Ще ме извинявате, че питам, ама наистина се злоупотребява с думата “иновация”, та по тоя повод ще задам съвсем сериозно въпроса, може би най-вече към Йордан:

    Какво е (или е било) иновативното при Телерик?

  6. F18

    Тя Телерик стана Прогрес, Йордане. Няма компания Телерик в момента. Академията на Телерик е отделно.

  7. Йордан

    T.e. Progress спират да финансират Академията, така ли да го разбираме?

    Струва ми се, че откакто Progress купиха Телерик, нещата в българския клон на компанията никак не са добри. Телерик изгуби имиджа си на иновативна и супер-перспективна компания.

Коментар