Viber добавя мигновени видео съобщения

Функцията Instant Video позволява с едно докосване и задържане на бутона във Viber потребителите да запишат и изпратят в реално време кратко видео към техните приятели

Обновеният Viber дава на потребителите още по-вълнуващи начини за общуване

Разработчикът на Viber ще пусне в близките дни нова версия на месинджъра с три основни нововъведения. Потребителите ще могат да споделят мигновени видео съобщения, да търсят по-лесно релевантна информация по ключова дума и да изпращат емотикони с нов забавен изглед.

Функцията Instant Video позволява с едно докосване и задържане на бутона във Viber потребителите да запишат и изпратят в реално време кратко видео към техните приятели. Новата характеристика ще бъде вградена директно в чат прозореца и ще е достъпна само с леко плъзгане върху бутона за гласов запис.

Потребители ще могат бързо да превключват между гласово и видео съобщение. Опцията за Instant Video във Viber ще генерира повтарящи се видеа (които изглеждат като GIF). Максималната дължина на видео записа ще е 30 секунди.

Разширението за търсене (Chat extension) ще даде възможност на потребителите да търсят лесно информация по ключова дума. В новата версия първите такива услуги ще дойдат, благодарение на Giphy, Wikipedia и OMDB. Потребителите ще трябва само да натиснат @ и да изберат името на услугата, последвано от заявка за търсене.

По същия начин ще става търсенето и в колекцията от забавни Viber стикери. Въвеждането на @stickers или натискането на символ @ ще позволява бързо търсене на любими стикери.

В допълнение към новите функции, Viber обнови и визията на всички емотикони в приложението. Новият дизайн е изчистен и цветово издържан, което откроява визуално емотиконите и ги прави по-забавни и експресивни.

Освен че дават на потребителите нови начини за комуникация, актуализациите във Viber разширяват функционалностите на платформата с услуги на трети страни. Новата версия ще бъде достъпна за Android и iOS до няколко дни.

Коментари по темата: „Viber добавя мигновени видео съобщения”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ваибъра стана толкова ******** че не дава да се прехвърлят файлове
    за нищо не може да се ползва както скаипа и както и други чатове

Коментар