Биткойни за $14 млрд. са в обращение

На всеки десет минути броят на биткойните в обръщение се увеличава с 12,5

На всеки десет минути броят на биткойните в обращение се увеличава с 12,5

Курсът на виртуалната валута биткойн (bitcoin) се покачи с 5% днес, достигайки най-голямата си стнойност от близо три години насам. В резултат на това, сумарната стойност на всички биткойни в обращение превиши 14 млрд. долара, съобщи Ройтерс.

Европейското обменно бюро Bitstamp оценява един биткойн на 875 долара. За сравнение, в началото на годината един биткойн струваше 435 долара. Криптовалутата беше най-скъпа в края на 2013 г., когато един биткойн се търгуваше за 1163 долара.

На всеки десет минути броят на биткойните в обращение се увеличава с 12,5, сочи статистиката. Много експерти свързват поскъпването на криптовалутата с отслабването на юана, който за една година загуби 7% от стойността си.

Повечето обменни операции с биткойни се извършват в Китай, така че всяко увеличение на търсенето там оказва значима промяна в стойността на криптовалутата.

Предимства на биткойн са високата скорост на извършване на плащанията, анонимността и липсата на контрол от страна на регулиращите органи.

Коментари по темата: „Биткойни за $14 млрд. са в обращение”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Някой може ли да каже кое друго освен понижаването на цената на юана е оказало влияние за покачването на Биткойна в последните 11 месеца?

Коментар