Нетуоркс ще ползва SDN услуги на София Коннект

Националният оператор Нетуоркс България ще ползва софтуерно-дефинирани мрежови услуги на София Коннек

Националният оператор Нетуоркс България ще ползва софтуерно-дефинирани мрежови услуги на София Коннект

Две български телекомуникационни компании – София Коннект и Нетуоркс – обявиха днес стратегическо партньорство с цел разширяване на доставяните услуги.

Съгласно споразумението, Нетуоркс България, която оперира национална мрежа, покриваща над 500 000 домакинства, ще ползва SDN (Software-Defined Networking) услугите на София Коннект, за да управлява своята свързаност от всяка точка и от всяко устройство.

Нетуъркс ще осигури директен защитен достъп до Amazon Web Services, Microsoft Azure и Google Cloud Platform, както и връзка до водещите доставчици от типа Internet Exchange Service Providers в Европа и Северна Америка.

От друга страна, София Коннект, която свързва оператори от Балканите, Кавказкия регион и Близкия изток, ще използва ресурс от оптичната мрежа на Нетуоркс, с множество точки на достъп, на територията на цяла Северна България и Румъния.

Всички услуги на Нетуоркс са двойно и тройно резервирани и се предоставят чрез собствена оптична мрежа от типа FTTB (Fiber to the building), върху която оперира MAN мрежа. Портфолиото на компанията включва интернет, цифрова, HD и 3D телевизия, безжичен интернет, услуги за корпоративни клиенти и др.

Коментари по темата: „Нетуоркс ще ползва SDN услуги на София Коннект”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Лъжеш Цецо.

  2. haha2

    Нетуоркс България е базиран в град Русе и е най-големият кабелен оператор в Северна България. А това е половината държава. Знаете, че тя не е само в София. Клиенти на Нетуоркс България отдавна не са само русенските потребители, а и тези в Разград, Шумен, Силистра, Свищов… Всъщност не знам кои са областите, които обслужва, но това лято с изненада открих, че в Кранево има разпределителни кутии на фирмата.
    Така написано, по-удобно ли е за админите, че не ми пуснахте предния пост?

  3. 500,000

    пише “покриваща над 500 000 домакинства”, а не обслужваща, правете разлика!

  4. haha

    Мдаа, голям е, софиянецо. един от най-големите в БГ. Ама то, няма как да го знаеш, защото централата им е в Русе, а както знаем, софиянци не са наясно какво има над Голямата планина. Те са си самодостатъчни. Евентуално ги интересува и малко на юг, за да отидат на моренце в Гърция 🙂
    “http://networx.bg/”

  5. :о)

    Какво е това Нетуоркс България дето обслужвало 500 000 домакинства?
    Баси…за пръв път ги чувам, явно обслужват някой опертор и са “зад” някой телеком?
    500 000 живи активни клиента незнам дали имат и Близу и Булсатком, баси големия оператор в сянка ще е тоя.

  6. Цецо

    НЕ лъжа мамин убавец!!! Сега с отделянето на пакетите HBO с допълнително заплащане на такси при условия че съм със безсрочен договор и в него пише че цената включва и HBO това подобряване на услугата ли е или изстискване на лимона още малко!!! След година да не се окаже че плащаме такси само за правото да ползваме кабела който пак ние сме платили при свързването и да се допълва таксата за всеки канал който искаш да ти пуснат)))

  7. Jo

    Лъжеш Цецо.

  8. Звезделин

    Ако ви предложат услугата без пари доволен ли ще сте?

  9. Цецо

    Аз съм клиент още от създаването на NOTworks )))) и работата от ден на ден става все по зле!!! Преди ги беше грижа за клиента и услугите, а сега карат само на реклама и стари лаври!!!

Коментар