2 млн. евро е ИТ търгът за митниците

Министерство на финансите обяви търг за компютризация на митническата администрация. Обществената поръчка с прогнозна стойност 2 милиона евро съответства на нормативните промени в ЕС в областта на електронните митници.

Българската система за електронни митници ще бъде финансирана от програма ФАР.

Консултантът, нает по този договор, трябва да разработи системата, да я въведе в експлоатация и да обучи потребители и администратори за работа с нея. При необходимост ще извършва корективни дейности през гаранционния период.

Кандидатите за изпълнители в търга имат срок до 6 октомври да подадат своите оферти. Гаранцията за участие е в размер на 30 000 лева.

От участниците се изисква да имат минимален документално доказан общ оборот от дейността или доход за предходните три финансови години 10 милиона лева.

Друго условие към кандидатите е да са изпълнявали договори, сходни с предмета на настоящата поръчка, през последните 3 години на обща стойност не по-малко от 4 милиона лева. Под “сходни” следва да се разбират договори за услуги, свързани с разработка на софтуер: уеб базирани приложения, обектно ориентиран бизнес и системен анализ и дизайн, UML, JEE и XML.

Отварянето на офертите е насрочено за 7 октомври в сградата на Министерство на финансите.

Коментар