Игра помогна на дете да спаси семейството си

Играта Grand Theft Auto помогна на 11-годишно американче да спаси семейството си при тежък автомобилен инцидент. Одри Плик е успяла да извади от катастрофиралия джип своите родители и по-малките си брат и сестра, благодарение на придобитите познания в играта.
На 27 август семейство Норис е пътувало от град Стритор към Даймънд в щата Илинойс, разказва mywebtimes.com. Зад волана на Jeep Grand Cherokee е бил бащата, който почувствал световъртеж към 9 часа вечерта. В резултат, джипът излязъл от пътя и се преобърнал четири пъти.
Очилата на двамата родители изхвръкнали и те не могли да различат нищо в тъмнината. В ролята на спасител влязла Одри, която се освободила от колана и се промъкнала навън през счупеното задно стъкло.
Момичето подало ръка на майка си, помагайки й да излезе от колата, след това се погрижила за деветгодишната си сестра, братчето на седем години и накрая – за таткото.
Играейки, Одри е научила, че преобърнатите машини се взривяват, споделя майката Карен Норис. Именно страхът от подобен сценарий е подтикнал момичето да действа решително по време на катастрофата.
Не винаги обаче Grand Theft Auto носи ползи. През август в Тайланд забраниха GTA IV след инцидент, при който 18-годишен студент уби шофьор на такси. Полицията свърза това деяние с популярната игра.
В американския щат Джорджия пък бяха задържани подрастващи, които взривявали автомобили с коктейли Молотов. Идеята хрумнала на младежите от видяното в играта Grand Theft Auto.

по темата: „Игра помогна на дете да спаси семейството си”

добавете коментар...

  1. Димитров

    Ти не си ли виждал горели коли? По новините най-малкото? Мислиш, че не са се запалили ли? явно не си шофьор…
    Всеки шофьор знае какво не трябва да му се случва, щото може да не е като по филмите но няма и да е като пламъче от запалка,мой човек.

  2. kde

    Ебати олигофренската статия!
    Най-вероятно, детето е научило, че колите се взривяват от филмите. А както всеки един човек с двуцифрено IQ знае, автомобилите се взривяват, при катастрофа само по филмите!

Коментар