AMD Ryzen достига 5GHz с въздушно охлаждане

Осемядреният флагман AMD Ryzen ще достига минимум 5GHz само с въздушно офлаждане

Осемядреният флагман AMD Ryzen ще достига минимум 5GHz само с въздушно охлаждане

Новите процесори на AMD, очаквани скоро на пазара, ще предложат атрактивни възможности за РС ентусиастите. Според предварителните публикации, Ryzеn издържа овърклок до 5GHz само с въздушно охлаждане.

Старшият модел на AMD Ryzen има осем ядра и базова тактова честота 3,4GHz. Изследвайки двоичен код, френското издание Canard PC стига до израза ZenOC@Air=5G, което според медията означава, че процесорът може да се ускорява до 5 гигахерца при използване на системата за въздушно охлаждане.

Според публикация в Reddit, тестваният инженерен образец на AMD Ryzen остава работоспособен при тактова честота 5GHz, но само с едно активно ядро. Очевидно, подобен режим е приложим за постигане на рекорди и проверка на издръжливостта на процесора, но не и за ежедневна работа.

Все пак, тактова честота от порядъка на 4,5GHz трябва да е достижима в пълноценен режим на работа на Ryzen. Предполага се също така, че серийните чипове ще позволят овърклок до по-високи стойности, в сравнение с инженерния образец.

Ако се приеме, че началната тактова честота на осемядрения флагман Ryzen е 3,4GHz, вдигането й с над 1GHz би довело до значително повишаване на производителността.

Коментари по темата: „AMD Ryzen достига 5GHz с въздушно охлаждане”

добавете коментар...

  1. kek

    za teb

  2. Anonymous

    Голям пръстен.

Коментар