Windows 10 ще изключва временно ъпдейтите

С въвеждане на новата си операционна система Microsoft отне възможността на потребителите да спират автоматичните ъпдейти. Очаквано, този подход срещна доста критики от общността на Windows.

windows_10_creators_update

Потребителите на Windows 10 скоро ще получат възможност да спират временно автоматичните обновления на системата (източник: winaero.com)

Но ето, че Microsoft подготвя една мини реформа по отношение на обновленията. Най-сетне в Windows 10 ще се появи възможност за потребителите да деактивират, макар и временно, автоматичните ъпдейти на операционната система.

Новата функционалност ще се появи в очакваната версия Windows 10 Creators Update. В нея ще има настройка за временно изключване на автоматичното инсталиране на обновленията, съобщи winaero.com, където са публикувани и подробни инструкции за активиране на опцията.

Временното спиране на ъпдейтите ще бъде за срок от 35 дни. Предполага се, че за това време потребителят ще може да се подготви за инсталирането или пък просто ще изчака следващото обновление, в случай, че в текущото е открита грешка.

В момента ъпдейтите на Windows 10 се инсталират автоматично, което понякога води до проблеми за потребителите на системата. Новата опция ще предотврати тези неудобства, но в крайна сметка актуализациите остават все така неизбежни.

Коментари по темата: „Windows 10 ще изключва временно ъпдейтите”

добавете коментар...

  1. :)

    “но в крайна сметка актуализациите остават все така неизбежни.“ Неизбежни, неизбежни, колко да са неизбежни. А интересно какво ли става като пейстнеш и изпълниш sc config wuauserv start= disabled в CMD като администратор.

Коментар