Linksys Velop свързва безжично целия дом

Linksys Velop представлява модулна, многофункционална безжична система, способна да формира клетъчна топология в дома

Linksys Velop представлява модулна, многофункционална безжична система, способна да формира клетъчна топология в дома

Нова безжична система на мрежовата компания Linksys осигурява надеждна свързаност в целия дом. Velop е първият подобен продукт на пазара, заявиха от производителя.

Linksys Velop представлява модулна, многофункционална безжична система, изпълнена в съответствие със спецификациите Tri-Band AC 2×2 802.11ac Wave 2 и способна да формира клетъчна топология.

Всеки възел на Linsys Velop има три радиочестотни блока, единият от които работи в диапазона 2,4 GHz, а останалите два – в диапазона 5 GHz, така че сумарната пропускателна способност достига 2200 Mbps. Предвидени са също два порта Gigabit Ethernet и интерфейс Bluetooth 4.0/LE.

Възелът може да изпълнява функции на рутер, удължител, точка за достъп и мост. Linksys е осигурила поддръжка и на гласов помощник Amazon Alexa. Конфигурирането на възлите става с помощта на мобилно приложение за iOS и Android.

Linksys ще предлага Velop както поединично, така и в комплекти по два и три броя на цени съответно $200, $350 и $500. Продажбите на устройството ще започнат на 15 януари, според информация от производителя.

Коментар