LG ще доставя OLED панели за телевизорите на Sony

LG спечели за клиент на своите OLED панели водещ играч като Sony

LG спечели за клиент на своите OLED панели важен играч на пазара за телевизори като Sony

Корейският производител LG Display сключи сделка със Sony за доставка на OLED панели за телевизори. Очаква се първите доставки да започнат през второто тримесечие на годината.

Sony ще пусне OLED телевизори на пазара през третото тримесечие, съобщи etnews.com. Японската компания ще произвежда по около 100 хиляди OLED телевизора годишно.

През последното тримесечие на 2016 г. LG Electronics достави на пазара между 110 и 140 хиляди OLED телевизора. На този фон, сделката със Sony, макар и неголяма, ще даде тласък на пазара за телевизори с органични светодиоди.

Sony все още разчита на LCD телевизорите като премиум продукт. Чрез партньорството си с LG японската компания цели по-скоро да изследва как ще реагира пазара на OLED телевизорите.

LG Display достави около 100 хиляди OLED панела на LG Electronics през първите три тримесечия на 2016 г. и увеличи обема до 300 хиляди броя през четвъртото. Анализаторите прогнозират, че LG Display ще доставя по 200 хиляди панела на тримесечие през настоящата година.

Навлизането на Sony на OLED пазара ще засили конкуренцията в сегмента на премиуем телевизорите, където си съперничат две технологии – квантовите точки на Samsung и органичните светодиоди на LG.

Коментари по темата: „LG ще доставя OLED панели за телевизорите на Sony”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Купуваш японско
    получаваш ю.корейско произведно в китай.

  2. :)

    Заминаваше синият цвят, за това сложиха бял диод с филтър и проблема изчезна. Каквото и да пишеш, все още няма по-добър образ от OLED-a, с истинско черно и толкова наситени цветове. Куантум технологията е хубава (собственик съм на 49KS7002) но все още и трябват няколко години за да стигне (надявам се) OLED-a. А какво остава за евтините телевизори масово купувани в страната ни? DSE, Clouding и каквото още се сетиш го има 🙂

  3. исгьхпп

    кви OLED дисплеи ве, LG да не плаща под масата за да си продават скапаните матрици? има оше някой,който да не знае, че олед матриците сравнително бързо губят качествата си,светлоподаването се преебава,пък колко брак и тнт.бъдешето е в куантумдот технологията.SAMSUNG и PANASONIC , вече имат достатъчно големи постижения точно в тази технология.OLED е за хора с много пари, дето могат да си сменят телевизора всяка година.

Коментар