Xiaomi Mi R3P – домашен рутер за работа с много устройства

Рутерът е изпълнен в дизайн, който се вписва естествено в интериора, в унисон с други домашни устройства

Рутерът е изпълнен в дизайн, който се вписва естествено в интериора, в унисон с други домашни устройства

На пазара за домашни рутери се предлага огромно разнообразие от устройства, но винаги има място и за нови играчи. Отскоро в тази сфера се изявява и китайската компания Xiaomi, която вече пусна няколко устройства с характеристики, които заслужават внимание.

Xiaomi Mi R3P е безжичен рутер за дома, който осигурява бърза и надеждна връзка за много свързани устройства – компютри, таблети, смартфони и др. Моделът поддържа двубандов Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac на честоти 2,4GHz и 5,0GHz и достига сумарна пропускателна способност 2600Mbps, твърди производителят.

Освен безжичната връзка рутерът осигурява три Ethernet порта по 1000 Mbps, плюс USB порт

Освен безжична връзка рутерът осигурява три Ethernet порта по 1000 Mbps, плюс USB порт

Четири външни антени осигуряват стабилен и бърз безжичен сигнал в рамките на дома. Предвидени са, разбира се, и Ethernet портове – три на брой, по 1000 Mbps, плюс WLAN порт за свързване към източника на интернет и USB порт. Рутерът поддържа алгоритми за криптиране WEP, WPA и WPA2-PSK, както и защитна стена, за да подсигури безжичната връзка.

Xiaomi Mi R3P е подходящ за безпроблемен HD стрийминг и онлайн игри. Настройките и управлението на рутера са улеснени от приложението Xiaomi MiWiFi App. Освен това производителят е наблегнал на дизайна, така че рутерът да се впише естествено в интериора, в унисон с други домашни устройства като тонколони, например.

Четири външни антени осигуряват стабилен и бърз безжичен сигнал в рамките на дома

Четири външни антени осигуряват стабилен и бърз безжичен сигнал в рамките на дома

Според производителя, рутерът покрива безжично 200 квадратни метра, т.е. един просторен апартамент или къща. Съвместим е с всички популярни десктоп операционни системи, вкл. Windows, Mac OS и Linux.

Xiaomi Mi R3P е достъпен в момента за предварителни поръчки на цена от $114,01, която важи при въвеждане на купон GBCNA. Устройството има размери 19,00×13,00×6,50 см и тежи 1,030 кг. Доставките ще започнат след 6 февруари. Комплектът включва освен самия рутер още захранващ адаптер и ръководство за потребителя.

Коментари по темата: „Xiaomi Mi R3P – домашен рутер за работа с много устройства”

добавете коментар...

  1. f

    Аз не виждам особен смисъл от това у-во за крайния обикновен потребител. В много от градовете, предлагантие скорости на базови цени са ниски, самите крайни потребители използват стара техника следователно не ми трябва и НОВ рутер.

  2. Горанов

    Утсройствата на Xiaomi са много добри като изпълнение!
    Изпълнени са с много добър дизайн, борд, микрокод…
    За съжаление маркетинговият модел е много шпионски/xxxware ориентиран!
    Задължително е за всяко тяхно устройство да се смени софтуера!

Коментар