Грийнпийс сочи Apple за най-зелена компания

За трета поредна година данните на Грийнпийс сочат към Apple като най-зелената компания, става ясно от нов доклад на екологичната организация.

Няколко водещи компании активно използват екологично чиста енергия и всячески щадят природата, сочи докладът на Грийнпийс. Лидер по този показател отново е ИТ гигантът от Купертино Apple.

Американската компания има голяма преднина спрямо останалите, когато става въпрос за използване на чисти видове енергия. 83% от цялата изразходвана от Apple енергия идва от възобновяеми източници, докато при най-близкия й конкурент Facebook този показател е 67%, а при Google е 56%. Показателите и на трите компании съответстват на клас А.

Но данните на Грийнпийс се разминават с тези на Google. Преди месец интернет гигантът обяви, че практически изцяло е минал на възобновяеми енергийни източници. Няма яснота откъде идва драстичното разминаване в оценките с Грийнпийс.

Apple има голяма преднина спрямо останалите, когато стана въпрос за използване на чисти видове енергия

Apple има голяма преднина спрямо останалите, когато стана въпрос за използване на чисти видове енергия

Що се отнася до количеството на използваната чиста енергия обаче, Google е категоричен лидер с голяма преднина спрямо конкурентите.

В повечето аспекти на дейността, изследвани от Грийнпийс, Apple получава оценка от клас А. Изключение са дейностите за екологично чисто водене на бизнес, където на компанията от Купертино е даден клас B.

Коментар