Alphabet закрива проекта за интернет от дронове

Проектът Titan за доставка на интернет от дронове остава в историята

Проектът Titan за доставка на интернет с дронове остава в историята

Холдингът Alphabet, в състава на който влиза Google, реши да закрие проекта Titan за осигуряване с интернет на цялата планета с помощта на дронове, съобщиха интернет издания, позовавайки се на Блумбърг.

Представители на Alphabet са потвърдили вчера пред Блумбърг прекратяването на проекта. 50-те специалисти, работещи по Titan, ще заемат други позиции в Alphabet и Google.

Холдингът възнамерява да се концентрира върху проекта Loon (съкращение от Balloon, или балон). Този проект предвижда доставка на интернет с помощта на огромни балони.

През 2014 г. Google придоби производителя на високо летящи дронове със слънчеви батерии Titan Aerospace. Стойността на сделката не беше съобщена, но според TechCrunch.com, в наддаването е участвала и Facebook с оферта от $60 млн.

Дроновете на Titan могат в реално време да правят снимки на Земята с висока резолюция, да събират информация с помощта на атмосферни датчици, да поддържат гласова връзка и да предават данни. В средата на 2015 г. дрон на Titan се разби в пустинята на щата Аризона, заради проблеми с крилата.

Коментари по темата: „Alphabet закрива проекта за интернет от дронове”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    А да не би някой да е вярвал на тази инфантилна фантасмагория?

Коментар