Нови правила за защита на данните грозят бизнеса

Въвеждането на нови правила за конфиденциалност на данните в Европа ще навреди на стартиращите компании, предупредиха от немския разработчик на корпоративен софтуер SAP.

Директорът по разработка на нови продукти в SAP Бърнд Лукърт критикува новия закон за защита на данните, който влиза в сила на територията на ЕС от май 2018 г. Компаниите, опериращи в ЕС, са застрашени от глоби в размер до 4% от общите приходи, но не повече от 20 млн. евро, за всяко изтичане на данни, пише Файненшъл Таймс.

Подобна глоба е твърде висока, особено за едно изтичане, смята Лукърт.  При 25 нарушения компаниите ще бъдат лишени от целия си приход. Колкото повече е бюрокрацията, толкова по-трудно става за бизнеса да оцелява и расте.

„Скорост – това е важното днес”, казва Лукърт. По неговите думи, законът ще се отрази негативно на развитието на стартиращите компании в Европа.

Силно може да пострадат още малките ритейлъри и маркетинговите компании, които имат достъп до огромни обеми данни за клиенти, допълва Файненшъл Таймс. Други държави, вкл. САЩ, също могат да възприемат практиката на ЕС по отношение на защитата на личните данни.

Коментари по темата: „Нови правила за защита на данните грозят бизнеса”

добавете коментар...

 1. Гундев

  Бизнеса не расте, акциите падат, а варчев и ко. се облажват

 2. Гундев

  “Колкото повече е бюрокрацията, толкова по-трудно става за бизнеса да оцелява и расте.”

  Колкото по-трудно расте бизнеса толкова по-трудно ще може да му се покачат акциите на световните пазари, а от там и човек да спечели пари, като се доверява на мошенници, като trade.com. Ама за тая цел някой трябва да го каже на хората, ама няма кой

 3. Blah

  Лукърт…вие сериозно ли?
  Името му е Лойкерт – Бернд Лойкерт. Bernd Leukert.

 4. Anonymous

  628 CX

 5. Anonymous

  Колкото повече е бюрокрацията, толкова по-трудно става за бизнеса да оцелява и расте.

  На ес не и требват врагове – бюрокрацията на бързо ще фалира плащащите данъци.

Коментар