Ubuntu GamePack дава достъп до игрите за Windows

Необятният свят на игрите става достъпен за феновете на отворения код, благодарение на дистрибуцията Ubuntu GamePack

Необятният свят на игрите става достъпен за феновете на отворения код, благодарение на дистрибуцията Ubuntu GamePack

Излезе специализирана дистрибуция на платформата с отворен код Ubuntu, която позволява пускане на огромно разнообразие от игри и приложения за Windows и MS-DOS, наред с оригиналните програми за Linux.

Ubuntu GamePack 16.04 е разработка на общността UALinux, базирана на платформа Ubuntu 16.04, като са добавени две системи за доставка на игри през интернет – Steam и Lutris, среди за пускане на Windows и DOS приложения – PlayOnLinux, Wine, CrossOver Linux, DOSBox и DOSEmu, помощна програма Sparky APTus Gamer за инсталиране на различни приставки, емулатори и други инструменти.

Включено е също приложението Gnome Twitch за гледане на геймърско видео и стрийминг. За пускане на онлайн игри в дистрибуцията са добавени Adobe Flash и Oracle Java.

Според разработчиците, Ubuntu GamePack 16.04 вече е включена в репозитара с колекции от развлекателни приложения от различни жанрове, съдържащ над 340 игри. По подразбиране на потребителя се предлага интерфейс GNOME Flashback, външният вид на който наподобява класическия GNOME, но е предвидена възможност за избор на стандартния Unity при влизане в системата.

Специализираната дистрибуция Ubuntu GamePack 16.04 е достъпна за сваляне безплатно като ISO образ на инсталационен диск от сайта на проекта. Разработчикът отбелязва, че тази дистрибуция преодолява ограничение, което възпрепятстваше потребителите да преминат от Windows към Ubuntu – а именно, липсата на достатъчно игри.

Коментари по темата: „Ubuntu GamePack дава достъп до игрите за Windows”

добавете коментар...

  1. anoni

    Дано все повече специализиран софтуер мине на Linux, защото си е мъка да стоиш ограничен на Windows заради 2-3 такива програми, които нямат аналог…

  2. wasd

    Дано все повече игри да минават на Ubuntu, Steam, за да не е нужно хората да слагат Уин10 само заради това, който може и да се окаже по-неподходящ с техните политики.

Коментар