Батериите били виновни за подпалванията на Note 7

Galaxy Note 7, един от най-висококласните смартфони, появявали се на пазара досега, бе сполетян от серия неприятности, заради внезапни подпалвания

Galaxy Note 7, един от най-висококласните смартфони, появявали се на пазара досега, бе сполетян от серия неприятности, заради внезапни подпалвания

Разследването на Samsung на случаите на подпалване на смартфони от серията Galaxy Note 7 е стигнало до извода, че батерията е основната причина за инцидентите, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източник от компанията, пожелал анонимност.

Galaxy Note 7, един от най-висококласните смартфони, появявали се на пазара досега, бе сполетян от серия неприятности, заради внезапни подпалвания. Samsung беше принудена да изтегли от пазара продадените бройки в името на безопасността на потребителите.

Причината не е в проектирането, в софтуерните приложения или друга част от телефона, показало разследването. Сега компанията трябва да убеди света, че продуктите й са безопасни, тъй като предстои дебютът на Galaxy S8 – един от водещите телефони за тази година.

Инвеститори и анализатори казват, че е от критично значение за Samsung да представи убедително и подробно обяснение за това какво се е объркало при Note 7 – както и как ще предотвратят подобни проблеми в бъдеще.

Резултатите от разследването вероятно ще бъдат обявени на 23 януари, малко след оповестяване на финансовите резултати на корпорацията за четвъртото тримесечие, според Ройтерс. Очаква се Кох Донг-Джин, ръководител на мобилния бизнес на Samsung, да каже и какви мерки предприема фирмата, за да предотврати подобни проблеми в бъдещите си устройства.

Източникът на Ройтерс твърди, че Samsung е успяла да възпроизведе пожарите по време на разследването си и благодарение на това е установила, че причината за огъня не може да се обясни с дизайна на хардуера или със софтуера.

Коментари по темата: „Батериите били виновни за подпалванията на Note 7”

добавете коментар...

  1. Стефан

    А защо след кампанията за подмяна на батериите, те продължиха да се палят? За мен е ясно, че са “спестили” термозащитата на батерията при зареждане, но вероятно не е само това.

Коментар