Над 100 кандидатури за Наградите на БАИТ

Традиционно, всяка година БАИТ връчва награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии

Традиционно, всяка година БАИТ връчва награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии

За четвърта поредна година над 100 кандидатури бяха подадени в конкурса „Наградите на БАИТ”, съобщиха от браншовата организация.  

Традиционно се запазват активността и голямата конкуренция във вече утвърдените категории Образователна награда (20 кандидатури), Мобилни решения (14 регистрации) и Журналистически принос (11 кандидатури).

Интерес сред ИКТ бизнеса срещнаха и новите категории, въведени тази година с оглед актуалните тенденции в развитието на сектора. Седем регистрации са направени в категорията интернет на нещата (IoT), в която предстои да бъде отличен разработен и действащ проекти или продукт, създаден от или с активното участие на български личности или екипи.

В категорията „Значителен корпоративен ИКТ проект”, в която се конкурират проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина, са подадени 8 кандидатури.

Разширяването на възрастовия диапазон на категорията за студенти, която беше трансформирана в „Младежка награда”, оправда очакванията, посочиха от БАИТ. Броят ученици, които кандидатстват със собствена разработка или продукт въз основа на ИКТ, надвишава броят на студентите, което е доказателство за потенциала на младото поколение, което все още не е икономически активно.

БАИТ ще връчи общо 12 награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.  Церемонията ще се състои в началото на февруари 2017 г.

С проекта Наградите на БАИТ асоциацията иска да се отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2016 г. за развитието на ИКТ сектора.

Коментар