Ще търсим с Google в Android и офлайн

Когато сме офлайн, приложението на Google за Android ще запомня заявките за търсене и при възстановяване на връзката ще показва известие, че резултатите са готови за преглеждане

Когато сме офлайн, приложението на Google за Android ще запомня заявките за търсене и при възстановяване на връзката ще показва известие, че резултатите са готови за преглеждане

Търсенето с приложението на Google за Android вече ще работи дори когато потребителят няма връзка с интернет, става ясно от актуализацията на Google app for Android.

Новата функционалност може да се окаже особено полезна, когато често губим достъпа си до интернет. Ако сме офлайн, приложението на Google ще запомни нашите заявки за търсене, а при възстановяване на връзката ще показва известие, че резултатите са готови за преглеждане.

Тази функция ще бъде от полза, например, при работа в режим „самолет” или при прекъсване на връзката с безжичната Wi-Fi точка за достъп. Google уверява в блога си, че подобна функционалност ще окаже минимално влияние върху потреблението на трафик и няма да се отрази на разреждането на батерията.

В последните няколко години Google активно развива възможностите на своите основни услуги за работа без връзка с интернет. Преди няколко месеца компанията осигури възможност за зареждане в приложението Maps за Android на отделни участъци от местности от SD карта за офлайн използване, а по-рано позволи сваляне на големи части от картите за навигация.

През май 2016 г. интернет компанията активира автоматично съхранение в мобилното устройство на файлове от приложенията Документи, Таблици и Презентации, с които потребителят е работил наскоро. Освен това, с излизане на Chrome 55 през декември, притежателите на Android устройства получиха опция да свалят от браузъра сайтове за разглеждане офлайн по-късно.

Коментар