Коника Минолта е лидер на европейския пазар за пълноцветен печат

Компанията е Номер 1 в Западна и Източна Европа на пазара на пълноцветни многофункционални печатни системи за първата половина на 2008. Търговските резултати, изчислени от InfoSource, независима организация за пазарни изследвания, ясно показват заздравяване на позициите на Konica Minolta. Докато се изкачваше уверено към върха на западноевропейските пазари, Konica Minolta успешно защитаваше първите си позиции и на източноевропейския пазар.
Данните на InfoSource са категорични – в България Konica Minolta е безспорен лидер при цветните печатни устройства за първата половина на 2008 г. Компанията за България следва неотлъчно тенденцията наложена от 2006 и 2007, когато марката отново зае първото място при цветния печат. Компанията приключи миналата 2007 година с 5 награди от лаборатории BLI и BERTL за най-добро цветно изпълнение на устройствата от марката.
Развитието постигнато във Франция и Германия показано в проучванията на InfoSource е естествено продължение на отличното изпълнение на Konica Minolta на пазара на пълноцветния печат в Западна Европа. Докато заемаше първото място за германския пазар, компанията успя да повиши продажбите във Франция с тенденции да завземе лидерските позиции. Цветните устройства Konica Minolta доказаха отличното си изпълнение и в Скандинавските страни.  Резултатите от последната година посочиха марката като втория най-голям играч на пазара на цветния печат в Норвегия и трето място за Дания. Тази година печатните системи на Konica Minolta станаха Номер 1 и в двете страни. В Швеция, марката стремително премина от четвърто на първо място.
В цветна категория 4 (30-49 стр/мин), Konica Minolta bizhub C353 е най-продаваното устройство в цяла Европа. В цветна категория 3 (20-29 стр/мин) компанията отново заема лидерска позиция на пазара – на първо място bizhub C253, следвана от bizhub C203 на трето място. Цветна категория 1 (0-9 стр/мин), с около 30% от пазара заема bizhub C10. Това го превръща във второто предпочитано устройство за първата половина на 2008.
“Изпитваме нескрита гордост от тези резултати,” сподели Олаф Лоренц, General Manager International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe. “Резултатите на InfoSource ясно документират новите ни лидерски позиции на европейския цветен пазар на печат. Те свидетелстват за обвързаността ни с цветния печат, положените усилия за подобрение на технологиите и поставянето на нови стандартни в този сектор” – добави още той.

Коментар