Verizon и Comcast пред най-скъпата сделка в историята

Американските гиганти Verizon и Comcast може да сключат най-голямата сделка в историята

Американските гиганти Verizon и Comcast може да сключат най-голямата сделка в историята

Безжичният оператор Verizon може да погълне кабелния доставчик Comcast в най-голямата сделка в историята. Пазарната оценка на Comcast в момента е около 173 млрд. долара, а Verizon струва към 211 млрд. долара.

Засега няма официални изявления от двете американски компании, но същевременно се появиха слухове, че Verizon проявява интерес и към оператора Charter, оценен на 81,6 млрд. долара, като алтернативен вариант на сделката с Comcast, съобщи Ню Йорк Поуст.

В края на миналата година друг от водещите телекоми, AT&T, обяви мега сделка за сливане с Time Warner на стойност 108,7 млрд. долара. Намерението на Verizon да придобие Comcast очевидно е продиктувано от сделката на основния й конкурент.

Големите телеком оператори са в процес на постоянни промени, настройвайки се към пазара. Внедряването на 5G мрежи може да превърне телекомите в универсални компании, стига да притежават съответните активи.

Една от посоките за развитие на телекомите е да заменят кабелните оператори. Но тъй като е доста трудно да ги изместят от пазара, остава вариантът да ги придобият.

Коментар