Apple иска от Индия данъчна ваканция за 15 години

Apple преговаря с правителството на Индия за данъчна ваканция в продължение на 15 години, за да произвежда смартфони в страната, стана ясно през седмицата.

Принципно, Индия разрешава на чужди компании да отварят фирмени магазини, ако произвеждат минимум 30% от продуктите на територията на страната. Условието, поставено на американската компания, е в близките две-три години да започне производство в страната. Apple, от своя страна, също има условие към правителството в замяна на това нейни партньори да произвеждат в страната.

Така например, Apple иска данъчна ваканция за срок от 15 години. В допълнение, компанията настоява за отпадане на митата за внос на ново и употребявано оборудване, както и на митата за суровините и компонентите, съобщи Блумбърг.

Apple притежава само 2% от пазара на смартфони в азиатската страна, където доминират Samsung и местната компания Micromax. Прогнозите сочат, че в близките няколко години в Индия ще бъдат продадени 500 млн. смартфона.

Коментари по темата: „Apple иска от Индия данъчна ваканция за 15 години”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Браво разбихте ги тия имеприалисте. Особено mo изглежда най-вещ и се вижда, че е водил бележки на партийните събрания.

    “.. идва юс компани прибира печалбите към офшорките …” , точно така, друго си е да дойде рос компания, потичат пари за бедните, чичо Путин раздва и плаче от умиление чак. То е очевидно, имаме си Росатом и ето ни с най-евтиният ток. Имаме си Роснефт и ето с най-евтин бензин сме. Цъкат от завист по целият свят като ни гледат.

  2. mo

    Демокрация – идва юс компани прибира печалбите към офшорките ; местните са длъжни да и се калнят и да ядът асфалт.

  3. J

    Apple – дейлетанти !

  4. *

    Паз$ара монополи$иран от 2 компании.
    А 3та иска да влиза и с трици маймуни да лови.

  5. ТТ

    Още малко ще поискат и субсидия, егати нахалниците. Малко им беше измамата в Ирландия, сега направо искат да не плащат. Срамно е една от най-скъпите компании да прави такива глупости.

  6. India

    15 г да не плащат данъци/мита ?

    А тея дето до сега взимат куфарчета от Samsung/Micromax ще cпрат да взимат .

Коментар