Стратегически софтуерни иновации в медицинската грижа вече и у нас

BTL CardioPoint е стандартизирана платформа за изследвания и наблюдение в направленията на кардиологията и спирометрията

BTL CardioPoint е стандартизирана платформа за изследвания и наблюдение в направленията на кардиологията и спирометрията

Всяко болнично заведениe и лекарски кабинет се нуждаят от надежден медицински софтуер, с който се работи лесно, дава максимално добър ефект и свежда риска от човешка грешка до минимум.

На фона на огромното разнообразие от компютъризирани медицински системи, които се предлагат на пазара,  лекарите са изправени пред предизвикателството да намерят точния софтуер, който да донесе най-много улеснения в тяхната практика. И докато предложенията могат да бъдат най-различни, малко са компаниите, които поставят на първо място човешкото здраве в процеса на разработване на иновативни софтуерни решения, предназначени за кардиологична среда.

БТЛ Индъстрийз е сред компаниите на българския пазар, които предлагат ефективни дигитални решения, улесняващи лекарската практика и повишаващи грижата за пациентите. Eдин от нейните основни продукти – BTL CardioPoint – е стандартизираната платформа за изследвания и наблюдение в направленията на кардиологията и спирометрията. Тя дава ясна картина и пълен контрол на лекаря върху данните на пациента.

Единно софтуерно решение

CardioPoint поддържа обща база от данни от пациенти и техните изследвания, генерирани от различни кардиологични апарати и в различни периоди от време. Всяко медицинско лице може бързо и лесно да намира пациенти, да добавя нова информация, както и да създава нови профили. Налична е и улесняваща опция за създаване на приоритетен списък с пациенти, за по-прецизно и приоритетно наблюдение на техните показатели.

Стандартизиран и достъпен потребителски интерфейс

Всички базисни модули, съвместими с BTL CardioPoint, работят на общ принцип и имат един и същ потребителски интерфейс, който е изключително достъпен и лесен за работа. Системата е разработена така, че да получава и обработва информация от всички кардиологични и спирометрични апарати на БТЛ, които се използват в здравното заведение.

Удобна мрежа за обмен на данни

Софтуерът позволява споделяне на данни от изследвания в реално време от няколко компютъра. Това означава, че докато лекарят разглежда здравната история на пациента, друго медицинско лице в клиничното заведение може да извършва ЕКГ тест или да измерва кръвното налягане. Системата остава свързана и с лабораториите за изследвания. Лекарят ще разполага с резултатите от изследвания още от момента, в който те бъдат качени в системата.

Една от ключовите характеристики на висококачествената система за електронно записване в кардиологична среда е наличието на съвместимост между базисните модули на CardioPoint:

  • ЕКГ тест (BTL CardioPoint ECG)
  • Холтер тест (BTL CardioPoint Holter)
  • Измерване и мониторинг на кръвното налягане (BTL CardioPoint ABPM)
  • Спирометрия (BTL CardioPoint Spiro)

Съвсем основателно, кардиолозите винаги са имали високи изисквания към електронно-записващите системи, с които работят. Предвид, че основната им функция е да съхраняват медицински данни на пациентите и цялата клинична информация на здравното заведение, въпросните системи трябва да бъдат безупречни.  

Коментар