Bulpros придоби немската компания GBS

Комуникационната сигурност е тема с голяма значимост за всички корпорации, коментира придобиването на GBS Ивайло Славов, изпълнителен директор на Булпрос

Комуникационната сигурност е тема с голяма значимост за всички корпорации, коментира придобиването на GBS Ивайло Славов, изпълнителен директор на Bulpros

Българският доставчик на ИТ решения и услуги Bulpros придоби немската компания за комуникационна сигурност GBS (Group Business Software). Стойността на сделката, сключена в края на миналата година, не се съобщава.

Немският пазар е ключов за Bulpros от 2010 г., като генерира над 70% от приходите на компанията. С новото придобиване Bulpros се разрасна с още 4 локации в Германия и разшири портфолиото си с компетенции в областта на комуникационната сигурност.

GBS е специализирана в решенията за защита на електронната комуникация, интеграцията на приложения за колаборация и създаването на взаимосвързаност с  облачни, мобилни и бизнес технологии.

Портфолиото на GPS включва и услуги за управление на работни процеси, които са базирани на платформите за колаборация на IBM и Microsoft. GBS има офиси в Европа, Северна Америка и Азия и обслужва повече от 5000 клиенти, чрез които достига до над  4 милиона потребители в целия свят.

„Комуникационната сигурност е тема с голяма значимост за всички корпорации, особено сега, във времена на  дигитална икономика и глобализация на комуникацията. Успяхме да намерим партньор, който добавя към нашето портфолио задълбочено познание за продуктовия бизнес  и експертиза, важни за  бъдещото ни развитие като компания“, коментира Ивайло Славов, изпълнителен директор на Bulpros.

С придобиването на немския доставчик, Bulpros се разраства до над 900 служители, работещи в 14 локации по света, и добавя нови пазари като Великобритания и Канада. В Германия за групата работят повече от 300 души в 7 локации (Франкфурт, Берлин, Лайпциг, Карлсруе, Вупертал, Падеборн и Фулда). В семейството на Bulpros са още компаниите Intracol, InteQrity, innotec и Innexys.

Коментар