iPhone 8 ще разпознава чертите на лицето

Apple разработва технология за разпознаване на чертите на лицето, която може да стане част от новото поколение смартфони iPhone 8 и тайнственият iPhone X, твърди анализаторът Мин-Чи Куо от KGI Securities.

Според предварителните информации, iPhone 8 ще използва камера с функция на допълнена реалност, както и усъвършенствани биометрични възможности. В допълнение, новият iPhone ще има екран с гъвкав OLED панел без рамка и метална конструкция.

Скенерът за разпознаване на пръстов отпечатък може да бъде разположен под панела, за разлика от днешните айфони, при които е под стъклото. Подобно решение ще повиши нивото на сигурност на смартфона.

Последните патентни заявки на Apple за биометрична идентификация подсказват, че компанията по-скоро разработва технология за разпознаване на лица, а не скенер на ириса на окото, както се предполагаше първоначално. Засега не е ясно дали компанията възнамерява да се откаже от функцията за сигурност Touch ID в полза на разпознаването на лица.

Интересът на Apple към биометрията не означава непременно, че компанията ще замени сегашната функция за сигурност Touch ID с технология за разпознаване на лицето. Възможно е двете функции да бъдат комбинирани.

Коментар