iPhone 8 ще разпознава чертите на лицето

Бъдещият смартфон на Apple ще предложи повишена сигурност чрез разпознаване на лице

Бъдещият смартфон на Apple ще предложи повишена сигурност чрез разпознаване на лице

Apple разработва технология за разпознаване на чертите на лицето, която може да стане част от новото поколение смартфони iPhone 8 и тайнственият iPhone X, твърди анализаторът Мин-Чи Куо от KGI Securities.

Според предварителните информации, iPhone 8 ще използва камера с функция на допълнена реалност, както и усъвършенствани биометрични възможности. В допълнение, новият iPhone ще има екран с гъвкав OLED панел без рамка и метална конструкция.

Скенерът за разпознаване на пръстов отпечатък може да бъде разположен под панела, за разлика от днешните айфони, при които е под стъклото. Подобно решение ще повиши нивото на сигурност на смартфона.

Последните патентни заявки на Apple за биометрична идентификация подсказват, че компанията по-скоро разработва технология за разпознаване на лица, а не скенер на ириса на окото, както се предполагаше първоначално. Засега не е ясно дали компанията възнамерява да се откаже от функцията за сигурност Touch ID в полза на разпознаването на лица.

Интересът на Apple към биометрията не означава непременно, че компанията ще замени сегашната функция за сигурност Touch ID с технология за разпознаване на лицето. Възможно е двете функции да бъдат комбинирани.

Коментар