HP насърчава интереса към виртуализация

HP обяви нови продукти, услуги и решения, които имат за цел да опростят процеса на внедряване и управление на виртуализацията.
Въпреки че 86% от ИТ директорите са предприели проекти за виртуализация, по-голямата част от тях очакват да виртуализират до 2010 едва 25% от технологичната си среда, показва проучване на HP.
Повечето от запитаните се надяват да достигнат 75% виртуализация на средите си и само една трета от специалистите смятат виртуализацията за полезен инструмент за бизнеса.
Новите предложения на HP подпомагат потребностите на бизнеса – от персонални компютри до информационни центрове. Те са разработени в три специфични области – управление на приложения и операции, преодоляване на инфраструктурни ограничения и оптимизиране на клиентски архитектури.
В управлението на приложения и операции решенията HP Business Service Management (BSM) и IT Service Management (ITSM) са с нови възможности за мониторинг и поддръжка на виртуализация, които успешно свързват услугите за бизнеса с физическите и виртуални ресурси на предприятията, служещи за доставката и управлението им. Това води до по-бързо разрешаване на проблемите и доставяне на услугите, както и до по-ниски разходи.
Настоящата инфраструктура не позволява на потребителите да се възползват максимално от виртуализацията. Новите предложения на HP са създадени с цел по-ниски разходи, намаляване на риска от сривове и освобождаване на ресурси, които могат доведат до предлагането на допълнителни бизнес услуги и растеж на предприятията.
HP ProLiant BL495c е първият блейд сървър, създаден специално за хостинг на виртуални машини, твърдят от компанията. Този сървър премахва основни пречки за ефективната виртуализация, свързани с памет, съхранение на данни и мрежови връзки.

Коментар