Cisco купува AppDynamics за 3,7 млрд. долара

Cisco ще плати по 26 долара за всяка акция на AppDynamic, вместо по $10-12

Cisco ще плати по 26 долара за всяка акция на AppDynamic, вместо по $10-12

Мрежовият гигант Cisco съобщи, че купува разработчика на корпоративен софтуер AppDynamics за сумата от 3,7 млрд. долара. Това е една от най-големите сделки на Cisco в последните години в търсене на нови източници за растеж извън пределите на основния бизнес.

Cisco ще даде по 26 долара за всяка акция на AppDynamics, което е над два пъти по-скъпо от първоначалната цена от 10-12 долара, която американската компания беше склонна да плати, отбелязва Уол Стрийт Джърнъл.

Очаква се формалностите по сделката да бъдат финализирани през третото тримесечие на 2017 г. С приключване на придобиването, AppDynamics ще стане част от подразделението Cisco Internet of Things and Applications, ръководено от старшия вицепрезидент Роуен Тролъп. Главен изпълнителен директор на AppDynamics ще остане Дейвид Уадхуани.

Cisco е клиент на AppDynamics от над две години. Компанията планира да внедри технологиите на новата си придобивка в мрежово оборудване, инструменти за анализ и информационна сигурност.

Основана през 2008 г., AppDynamics предлага софтуер за мониторинг, управление и оптимизация на ИТ процесите в инфраструктурата. Нейният софтуер автоматично предупреждава за спешна нужда от намеса на технически специалисти за отстраняване на възникнали проблеми.

В края на миналата година AppDynamics подаде заявка за IPO на борсата в Nasdaq. Компанията планираше да продаде 12 млн. акции по цени от 10-12 долара за брой, за да получи оценка от 1,5 млрд. долара за пазарната си капитализация.

Според анализатори, Cisco се е съгласила да плати доста по-висока сума, заради бързо нарастващите приходи на AppDynamics. През първите девет месеца на 2016 г. приходите на компанията достигнаха 158 млн. долара, което е с 54% повече спрямо същия период на 2015 г. AppDynamics обаче регистрира загуба в размер на 95 млн. долара.

Коментари по темата: „Cisco купува AppDynamics за 3,7 млрд. долара”

добавете коментар...

  1. Баламите нямат свършек

    Изгубили увеличените приходи 85мил(158*54%)
    ами
    и
    още 10 мил Загуби
    ———————————–
    Загуба 95 мил(85+10)

  2. IT балон

    p/s=3700/158=23x

Коментар