40% от уязвимостите в Windows се падат на браузъра

Браузърът е отговорен за близо половината от уязвимостите в Windows

Браузърът е отговорен за близо половината от уязвимостите в Windows

Голяма част от уязвимостите на операционната система Windows, засечени през миналата година, се падат на уеб браузърите, сочи анализ на компанията за сигурност Eset.

През 2016 г. Microsoft е затворила 220 уязвимости, свързани с браузърите. Половината от тях (109) се падат на Internet Explorer (два пъти по-малко спрямо 2015 г.), а останалата половина (111) – на новия Microsoft Edge, който е браузър по подразбиране в Windows 10.

Но нито една от откритите уязвимости в Edge през миналата година не е използвана за кибератаки до излизане на съответните обновления на сигурността.

Броят на уязвимостите в различните компоненти на потребителския режим на Windows е достигнал 116 през миналата година, спрямо 30 за 2015-та, сочи анализът на Eset.

Като цяло, през 2016 г. Microsoft е затворила 518 уязвимости в Windows софтуера. Една трета от тях са използвани за отдалечено изпълнение на злонамерен код в инфектираните системи.

Коментари по темата: „40% от уязвимостите в Windows се падат на браузъра”

добавете коментар...

  1. фдфд

    Anonymous стой си на линуха и не квичи, марш в linux-bg.org да им направиш чикия.

  2. Anonymous

    Скоростта с която Microsoft отстранява бъговете е пословична. Някои всеизвестни бъгове преживяваха дори и смяната на версиите…

Коментар