iPhone загуби първото място в Китай

iPhone 6s регистрира двуцифрен спад през миналата година на пазара в Китай

iPhone 6s регистрира двуцифрен спад през миналата година на пазара в Китай

За първи път в последните пет години един от моделите iPhone загуби лидерската позиция на бранда на ключовия пазар в Китай, сочат данни на анализатори.

През 2016 г. китайските потребители са купили 12 млн. броя iPhone 6s, което съответства на 2% от общия брой продадени смартфони в страната, съобщи CNBC, позовавайки се на данни от Counterpoint Research. Номер едно по популярност в Китай е флагманът Oppo R9, от който са продадени 17 млн. броя.

От 2012 г. насам Apple заемаше неизменно първо място в Китай по брой продажби на актуалния си модел iPhone. Отстъплението i 21% през 2016 г. потвърждава трудностите, които компанията изпитва на пазара в страната и нейната уязвимост в борбата с конкурентите – за сравнение Oppo бележи ръст от 109%.

Продажбите на iPhone 6s отбелязаха двуцифрен спад в Китай през 2016 г., който беше частично компенсиран от новия флагман iPhone 7 през четвъртото тримесечие на годината, сочи аналиът на Counterpoint.

Според анализаторската компания, пазарът на смартфони в Китай възлиза на рекордните 465 млн. броя през миналата година, което е с 6% повече спрямо 2015 г. Китай остава най-големият пазар на умни телефони в света.

Коментари по темата: „iPhone загуби първото място в Китай”

добавете коментар...

  1. mareng

    Доста пъти са били измествани от първото място въйфоните…

Коментар