На хоризонта се задава Windows 10 Cloud

Опростена версия Windows 10 Cloud ще помогне на Microsoft в борбата срещу хромбуците

Опростена версия Windows 10 Cloud ще помогне на Microsoft в борбата срещу хромбуците

Информация за необявена досега версия на операционната система Windows 10 се появи в интернет. Става въпрос за платформата Windows Cloud, очевидно предназначена за облачен модел на работа.

Windows 10 Cloud се явява опростена версия на Windows 10, която може да изпълнява само Unified Windows Platform (UWP) приложения, налични в Windows Store, пише ZDNet. Тя се счита за аналог на известните по-рано Windows RT и Windows 8.1 с Bing SKU.

Новата ОС е призвана да помогне на Microsoft в борбата срещу набиращите популярност хромбуци – мобилни компютри под управление на Chrome OS. Това е олекотена, по-сигурна и по-евтина версия на Windows 10, макар че Microsoft едва ли ще я позиционира по този начин.

Връзките към Windows 10 Cloud се появяват в тестовите издания на Windows 10 Creators Update. Очаква се през април Microsoft да пусне обновлението Creators Update за всички потребители на Windows 10.

Коментари по темата: „На хоризонта се задава Windows 10 Cloud”

добавете коментар...

  1. Симо

    Успех!

  2. дедун

    Докато Линукс обществото прави всичко възможно да отблъсне новите потребители! Чрез постоянно раздробяване с хиляди “нови” дистрибуцийки, липса на стандарти, бавни или спрени разработки на софтуер, липса на основен софтуер – КАД, ГИС, архитектура, счетоводство и други нужни за дома и средния бизнес! За калпави драйвери няма да говоря!

  3. Гошо

    Microsoft продължават усилено да работят за масовото навлизане на Linux.

Коментар