SAP потърси умствен потенциал извън компанията

Специалистът в бизнес софтуера SAP даде доказателства, че умее да работи извън собствените си стени. Компанията ще използва умствения потенциал на хора, които не са част от екипа й, за да подобри своите продукти.
SAP е замислила инициатива съвместно с виртуалната лаборатория InnoCentive, посредством която специалисти обменят в интернет нови бизнес идеи и възможности.
Съгласно споразумението, SAP ще даде $25 000 за провеждането на серия конкурси в онлайн центъра за иновации, както и финансиране в компанията, чийто размер обаче не е оповестен.
В замяна на това InnoCentive ще създаде и поддържа „павильон за SAP технологии и иновации”, чрез който разработчици и клиенти на SAP да купуват и продават нови продукти и услуги към софтуера на компанията.
SAP обяви и нова сертифицираща програма за независими консултанти. Тя ще дава на експертите лиценз по управление на бизнес процеси посредством портфолиото на компанията.
Разработчикът представи и нова версия на системата за управление на метаданни на Business Objects, която позволява на компании да индексират и организират по-добре вътрешната си информация, особено в рамките на корпоративна структура с множество отдели и звена.
Новата версия на системата е първа стъпка в напредъка по тясното свързване на софтуера на придобитата компания с продуктите на SAP Netweaver, коментира Джон Шварц, изпълнителен директор на Business Objects.

Коментар