Intel започва пробно 7-нм производство

Intel тества нов технологичен процес за производство на чипове. Още тази година ще излязат първите 7-нанометрови процесори на компанията от Санта Клара, Калифорния.

Резултатите от тестовете ще помогнат на Intel да планира изграждането на големи произвоводствени линии, за да пусне масово новите 7-нм процесори, според източници от компанията, на които се позовават редица технологични медии.

Новите чипове ще имат по-компактни размери и по-ниска консумация на енергия. Освен това Intel планира да използва нови материали, вкл. галиев нитрид, в резултат на което ноутбуците с тези чипове ще предложат още по-голяма автономност.

По-рано тайванската TSMC обяви плановете си да започне 7-нм производство през 2018 г. Нещо повече, най-големият производител на чипове по поръчки твърди, че работи по усвояване на още по-тънки технологични процеси.

Коментари по темата: „Intel започва пробно 7-нм производство”

добавете коментар...

  1. mssucks

    Площта на прехода даже не е 22nm ами 35nm. 99% от хората не разбират нещата и от това се възползват компаниите да правят маркетингови трикове!

  2. Лиро

    От 22 нм насам не е точно тази ширина на прехода, заради новата 3D технология. Мери се неправилно (или поне трябва нова обективна мярка). Мерете площта на прехода, да видим как върви прогреса там.

Коментар