Viber крои абмициозни планове с нов CEO

Джамел Агауа е предприемач с дългогодишна история в технологичната индустрия, основател и топ мениджър на успешни компании в Европа и Силициевата долина

Джамел Агауа е предприемач с дългогодишна история в технологичната индустрия, основател и топ мениджър на успешни компании в Европа и Силициевата долина

Джамел Агауа зае поста на главен изпълнителен директор във Viber, едно от водещите в света приложения за комуникация. Целите пред новия CEO са развитие на иновативни функционалности, договаряне на нови стратегически партньорства и увеличаване на броя на потребителите по света.

„Viber продължава да играе водеща роля в еволюцията на мобилните приложения, осигурявайки безпроблемни гласови разговори през апликацията, в съчетание с мощни комуникационни функции и съобщения“, каза Агауа и допълни, че ще работи заедно с екипа на компанията върху изпълнение на най-важната мисия – „предоставяне на невероятно преживяване на потребителите и бърза връзка с тези, които са важни за тях“.

Джамел Агауа е френски гражданин, който от години живее и работи в Силициевата долина. Преди да оглави Viber, Джамел заема длъжността главен изпълнителен директор на MobPartner, глобална мобилна компания за технологични решения в областта на рекламата, придобита от Cheetah Mobile през март 2015 г.

Viber е едно от най-популярните приложения за комуникация в света и основна част от разширяващата се екосистема от членове на групата Rakuten. Изборът на Джамел Агауа е продиктуван от неговия предприемачески дух, динамични лидерски качества и разбиране за бързо развиващите се пазари, според изявление на Хироши Микитани, председател и главен изпълнителен директор на Rakuten Inc.

Агауа се присъединява към сегашното ръководство на компанията, като Майкъл Шмилов вече ще заема позицията главен оперативен директор на Viber. Двамата ще работят в тясно сътрудничество по стратегически проекти, уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Viber крои абмициозни планове с нов CEO”

добавете коментар...

  1. haha2

    евреи…

  2. Anonymous

    0888 888 680

  3. Reply

    Е чак пък да не може. Дай си телефона да ти пратя един файл.

  4. бач кико

    накратко обощено: ” 😀 “

  5. Anonymous

    ваибър са толкова умрели , не могат един файл да прехвърлят даже , говорим за технология от 21 век те още се намират в средновековието

  6. Anonymous

    щом почнат да сменят сео
    работата ясна.

Коментар