Всички Ryzen процесори ще поддържат Windows 7

Ryzen процесорите се очакват с нетърпение от РС индустрията и потребителите

Ryzen процесорите се очакват с нетърпение от РС индустрията и потребителите

През март тази година на пазара се очакват първите процесори Ryzen от AMD – важно събитие за РС индустрията и общността на потребителите. Ето защо всякакви информации за новите чипове будят голям интерес в интернет пространството.

В популярния сайт Reddit се появи информация за някои особености на Ryzen, която идва непосредствено от партньори на AMD. Твърди се, че всички нови процесори за цокъл AM4 ще поддържат работа с Windows 7 – все още най-популярната операционна система за РС. Това решение на AMD е интересно, предвид факта, че Intel вече започна да се отказва от поддръжката на Windows 7 в своите нови процесори.

Стана известно също така, че хибридните процесори Raven Ridge на AMD, предназначени на първо място за мобилни устройства, ще имат четири ядра и способност да обработват до осем потока едновременно. По-късно тази година ще се появят и настолни APU Raven Ridge.

Asus, един от партньорите на AMD, съобщава, че 10-фазовата подсистема за захранване в дънните платки за новите процесори и пригодена за овърклок. EK Water Blocks и други компании пък работят по блокове с водно охлаждане, които ще покриват процесора и захранващана подсистема за платките Asus Crosshair.

Коментари по темата: „Всички Ryzen процесори ще поддържат Windows 7”

добавете коментар...

  1. Shoshko

    AMD rulz !!!

  2. Винаги най-новото

    Аз съм си добре с Кутлончето…:)

Коментар