Sharp ще строи завод за $7 млрд. в САЩ

Foxconn прехвърля инициативата за производство в САЩ към Sharp по политически съображения

Foxconn прехвърля инициативата за производство в САЩ към Sharp по политически съображения

Японската компания Sharp възнамерява да изгради завод за 7 милиарда долара на територията на САЩ. Очаква се строителството да започне още през първото полугодие на 2017-та, съобщи Ройтерс.

Sharp следва план, начертан от новия й мажоритарен собственик – тайванския производител на ИТ продукти по заявка на водещи брандове Foxconn. Окончателното решение за построяване на завода в САЩ все още не е взето, уточнява Ройтерс, позовавайки се на информирани източници.

Foxconn прехвърля инициативата за производство в САЩ към Sharp по политически съображения. Подобен ход ще даде възможност на японския премиер да обяви отваряне на нови работни места в САЩ при предстоящото си посещение в страната.

Както е известно, новият президент на САЩ Доналд Тръмп иска от бизнеса да отваря заводи и работни места в страната, като дори заплаши с големи мита вноса на компании, които аутсорсват производството извън пределите на страната.

Apple e сред най-големите клиенти на Foxconn, като почти цялото производство на американския ИТ гигант е изнесено в Китай. Ръководствата на двете компании вече обсъдиха вариантите за производство в САЩ, макар и да не им е изгодно, поради по-скъпия труд и отдалечеността от доставчиците на компоненти.

Коментари по темата: „Sharp ще строи завод за $7 млрд. в САЩ”

добавете коментар...

  1. ььь

    2016 година мина вече

Коментар