Intel подготвя по-бързи чипове Coffee Lake

Coffee Lake, осмо поколение Core процесори на Intel, ще предложи 15% ръст на производителността

Процесори Core от осмо поколение на Intel ще излязат на пазара по-късно тази година с кодово име Coffee Lake, обяви компанията на скорошна среща с инвеститори.

Новите чипове ще заменят Kaby Lake през втората половина на 2017 г., като ще предложат с 15% по-висока производителност, въпреки, че ще бъдат направени по същия 14-нанометов технологичен процес, съобщи Neowin.com.

Coffee Lake са четвърто поред поколение 14-нм процесори и показват за назряващ проблем със следването на закона на Мур от Intel, който предполага намаляване на размера на гейта наполовина на всеки две години. Миналата година Intel се отказа от досегашния тик-так модел в полза на цикъла „Процес-Aрхитектура-Оптимизация”, който отнема три години за намаляване на гейта вместо две.

Освен с по-висока производителност спрямо Каby Lake, новата линия Coffee Lake идва с 6-ядрен процесор като стандартен вариант, което досега се практикуваше от Intel само при Xeon от висок клас и линията Extreme Edition. Компанията разработва и нова линия Cannon Lake по 10-натометров технологичен процес, но засега няма информация кога ще се появят тези чипове.

Коментари по темата: „Intel подготвя по-бързи чипове Coffee Lake”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Подарък : кафенце в процесора.

Коментар