Сливането на HPE ES и CSC ражда DXC Technology

Нов мега бранд DXC Technology ще оперира на пазара за ИТ услуги, в резултат от обединението на Computer Sciences Corp (CSC) и HPE Enterprise Services, стана ясно вчера.

Двете компании се сливат, създавайки ИТ гигант с годишен оборот от 26,5 млрд. долара, който ще излезе официално на пазара на 3 април. Очаква се новият бранд да бъде листван на Нюйоркската фондова борса със символа DXC.

CSC и HPE ES заедно имаха 165 000 служители при обявяване на сделката през май 2016 г. Новата компания DXC ще обслужва близо 5900 клиента в 70 държави по света. Всички регулаторни разрешения, необходими за затваряне на сделката, вече са получени и в момента тече процесът на регистрация на DXC в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), съобщи CRN.com.

Настоящият CEO на CSC Майк Лоури ще стане президент, главен изпълнителен директор и шеф на борда на директорите на DXC Technology с приключване на сливането. Шефът на HPE ES Майк Нефкенс ще отговаря за продажбите и бизнес развитието. Вече са определени и 38 топ мениджъри на новата компания.

До приключване на обединението, CSC и HPE ES ще продължат да работят с настоящите си структури, като две отделни организации, съобщи ZDNet.com. С отделяне на бизнеса с корпоративни услуги от HPE, CEO-то Мег Уитман ще заеме място в борда на директорите на DXC Technology. Очаква се HPE да се фокусира върху инфраструктурата за облака и центровете за данни.

Според Майк Лоури, обединението на CSC и HPE ES ще предложи възможности и за двете компании, тъй като в момента припокриването на клиентите им е само 15%. Новата компания с годишен оборот от 26 млрд. долара ще влезе в Топ 3 на световния пазар за ИТ услуги в сферата на дигиталната трансформация.

Коментари по темата: „Сливането на HPE ES и CSC ражда DXC Technology”

добавете коментар...

  1. ХПЕССС

    СУПЕР МЕГА ГИГА ХИПЕР НОВ МЕГА БРАНД

Коментар