Калин Димчев оглави Майкрософт България

Калин Димчев замени Петър Иванов на поста изпълнителен директор на Майкрософт България

Калин Димчев е новият изпълнителен директор на Майкрософт за България, Македония и Косово, съобщиха от компанията. Досегашният шеф Петър Иванов напуска Майкрософт.

Новият директор ще се фокусира върху трансформирането на бизнеса към облачните услуги. Той има над 15-годишен управленски опит в редица компании и индустрии.

Преди присъединяването си към Майкрософт, Калин Димчев е лидер на IBM за България и Украйна, а по-рано е бил заместник изпълнителен директор на Евроинс, отговарящ за продажбите и финансите на дружеството.

В първото си изявление като директор на Майкрософт България, Калин Димчев наблегна на дигиталната трансформация. По неговите думи, в ерата на дигиталната трансформация компаниите преосмислят начина, по който взаимодействат с клиентите си, мотивират служителите си и оптимизират процесите си посредством облачните технологии.

Калин Димчев посочи още, че „мисията на Майкрософт е да предостави възможности на всички хора и организации да постигнат повече“. Той има бакалавърска степен по бизнес администрация от Dowling College в Ню Йорк, САЩ, специализирал е в London Business School.

Коментари по темата: „Калин Димчев оглави Майкрософт България”

добавете коментар...

  1. Бат' Ваньо

    Anonymous: “Е ся да си купя ли прозорци 10”

    купи си брат, купи си, доде не са свършили, че после ше одиш до тайланд при кмета на мюнхен да му се молиш за някое лиценсче хоум едишън.

  2. Anonymous

    За “облака” и “дигиталната трансформация” много добре! Но не видях да пише в статията за “потребителското изживяване” – това също е основна част от съвременната ИТ мода. Всяка блондинка днес иска да е в облаците, да се трансформира дигитално и да се изживява потребителски в мола.

  3. SUDO

    До Anonymous:
    sudo ха ха – Like+1

  4. Anonymous

    Е ся да си купя ли прозорци 10
    за да ми отидат $ при кмета на мюнхен за да ходи до тайланд за еднополови?

Коментар