Nvidia ще си партнира с разработчик на браузър

Производителят на графични процесори Nvidia сключи договор за сътрудничество с Opera Software, разработчик на едноименния браузър. Двете компании ще работят съвместно за подобряване на интернет навигацията в мобилни устройства от рода на смартфони, джобни компютри и др.
Като резултат от партньорството се очаква да се появи версия Opera 9.5, съобщава TC Magazine. Специалната версия на браузъра ще бъде оптимизирана за работа с мобилната платформа Tegra, както и за Windows Mobile и Windows CE.
Комбинацията от Tegra и Opera 9.5 ще осигури бърз и богат на възможности достъп до интернет от всяко мобилно устройство, обещава вицепрезидентът на поделението за мобилни технологии на Nvidia – Нийл Тревет.
Двете компании ще се стремят да увеличат интерактивното съдържание, вкл. видео и флаш анимации, достъпно за разглеждане от мобилните устройства. Усилията ще бъдат насочени и към осигуряване на висока скорост на браузъра Opera 9.5.
Междувременно, Opera се присъедини към некомерсиалната организация Symbian Foundation, която обединява около 40 компании около идеята за усъвършенстване на мобилните платформи.

Коментар