Skype Lite работи на слаби смартфони и в бавни мрежи

Версията Skype Lite се нуждае от само 13MB свободна памет в мобилното устройство

Microsoft пусна нова версия на своя популярен VoIP софтуер Skype, предназначена за работа на слаби смартфони и в бавни мобилни мрежи. Skype Lite е ориентиран към потребителите в развиващите се страни.

Версията Skype Lite се нуждае от само 13MB свободна памет в мобилното устройство, докато регулярното издание на месинджъра изисква 32MB. Новото приложение оптимизира уеб трафика при нестабилни и бавни интернет връзки, в резултат на което потребителите могат да общуват комфортно, дори с видео.

През юни тази година Microsoft ще интегрира Skype Lite с Aadhaar – база данни, която съхранява отпечатъци от пръсти и сканирани изображения на ретината на всички жители на Индия. Подобна интеграция ще даде възможност за бързо идентифициране на потребители по време на видеоинтервюта за наемане на работа, при продажба на недвижими имоти и различни стоки.

Microsoft подчертава, че Skype Lite е създаден в Индия и за индийски потребители. Приложението е достъпно за сваляне от Google Play за Android устройства. В страната с население 1,25 млрд. души само 300 милиона имат смартфони, по данни на Counterpoint Research.

Коментари по темата: „Skype Lite работи на слаби смартфони и в бавни мрежи”

добавете коментар...

  1. баламите нямат свършек

    отпечатъците
    другoто е noise.

  2. saevar

    че то стандартното им приложение е толкова скапано и забива при видео разговори при наличието при мен на 1 гигабит нет връзка 8 ядрен смарфон с 3 г памет а камо ли на по калпави телефони с калпава връзка… може би има малка надежда понеже е правен в Индия там някой по-умен да го е спретнал .. знам ли….

Коментар