Viber добавя услуга за онлайн пазаруване

Функцията Instant Shopping предлага продукти и брандове по интереси, директно в панела за съобщения на Viber

Популярният мобилен месинджър Viber ще предложи шопинг изживяване, съобщиха от разработчика. Новата функционалност ще позволи на потребителите да пазаруват директно от приложението.

Въвеждането на подобна функция, първоначално в САЩ, маркира първата стъпка в посока трансформация на Viber от платформа за разговори към такава за всякакви мобилни услуги. Функцията за електронно пазаруване ще стане достъпна от началото на март, когато потребителите ще открият в приложението продукти и брандове по интереси, директно в панела за съобщения.

Viber ще заимства експертиза в е-търговията от японската компания Rakuten, към чието семейство принадлежи. Бета версията на Instant Shopping първоначално ще бъде достъпна само в САЩ, като до края на годината се очаква постепенно услугата да навлезе и на останалите пазари.

Шопингът е една от най-популярните дейности през мобилни устройства. Скорошни проучвания сочат, че повече от половината собственици на смартфони ползват телефоните си за пазаруване, като 66% от тях го правят поне веднъж седмично. Отчитайки това, Viber добавя функция за пазаруване през телефона.

Всичко ще става на едно място – от търсене, споделяне и обсъждане на покупката, до директна комуникация с бранда и избор на продукти. Потребителите могат да стартират пазаруването с натискане на един бутон в рамките на панела за разговори. Приложението им предлага различни марки и стоки, от които да избират, да ги споделят и обсъждат в чата и накрая да отидат на сайта или приложението на търговеца, където да завършат покупката.

Коментари по темата: „Viber добавя услуга за онлайн пазаруване”

добавете коментар...

  1. :о)

    вече намаляха парите от шпионските служби и е трудно да е безплатен 😉

  2. баламите нямат свършек

    реклама : китайска рокличка за 159$

    даже и не си правят труда на рекламните картинки да сложат нереални цени

Коментар