Xiaomi подготвя анонс на собствени процесори

Xiaomi има план да наложи собствени процесори за смартфони

Известният производител на смартфони Xiaomi може да покаже първите си собствени процесори още този месец, според източни от далекоизточната индустрия.

Китайската компания изпрати покани до медиите за събитие на 28 февруари, по време на което е много вероятно да обяви собствени чипове Pinecone за смартфони от начално и средно ниво, съобщи Digitimes.com.

Xiaomi разработва два чипа Pinecone – V670 и V790 чрез дъщерната си компания Beijing Pinecone Electronics, която беше създадена съвместно с Leadcore Technology през 2014 г. Очаква се дебют на събитието да направи процесорът V670.

Чипът има четири високочестотни ядра Cortex-A53 и четири Cortex-A53 с ниска консумация на енергия, които работят в тандем с GPU ARM Mali-T860 MP2. Процесорът е направен по 28-нанометрова технология.

8-ядреният V970 ще има четири ядра Cortex-А73 и още четири Cortex -A53 плюс графичен блок Mali G71 MP12. Чипът ще стъпи на 10-нм процес, благодарение на партньорство на Pinecone със Samsung, и ще бъде готов към края на 2017 г.

Очаква се също Xiaomi да обяви нов смартфон от начално ниво с 5,5-инчов екран, 13-мегапикселова основна камера и 8MB селфи камера на цена около 189 долара.

Коментар