Apple ще поскъпва още, Уорън Бъфет удвои дела си

Apple се търгува скъпо в момента, което възпира много от инвеститорите, но не и Уорън Бъфет

Американският милиардер Уорън Бъфет е увеличил над два пъти дела с в Apple от началото на годината чрез своя инвестиционен фонд Berkshire Hathaway, съобщи самият той в ефира на телевизия CNBC.

По думите на Бъфет, който е един от най-богатите хора в света редом с Бил Гейтс, фондът Berkshire Hathaway е купил през януари 120 млн. акции на Apple на стойност 8 млрд. долара. В момента делът на фонда в компанията се оценява на $17 млрд., което му отрежда пето място сред акционерите.

Като цяло, портфейлът от активи, в които инвестира Berkshire Hathaway, се оценява на $122 млрд. Apple е на второ място по големина на инвестициите на фонда, отстъпвайки само на Coca-Cola.

От края на януари акциите на Apple те поскъпнаха с 12,6%, след като компанията обяви добри финансови резултати за четвъртото тримесечие и рекорден ръст в продажбите на iPhone. В последните 12 месеца ценните книжа на Apple покачиха стойността си с 41,3%.

Бъфет коментира, в момента акциите на Apple се търгуват на висока цена и не са привлекателни за инвеститорите. Неговите удвоени инвестиции в компанията обаче подсказват, че той очаква по-нататъшно поскъпване на акциите на Apple.

Коментари по темата: „Apple ще поскъпва още, Уорън Бъфет удвои дела си”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Buy now is the time.

Коментар