ERP Academy интегрира образованието в бизнеса

Магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ на ERP Academy бе отличена като най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса от БАУХ

ERP Academy получи награда за най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса с магистратурата си „Бизнес анализ и ERP решения“, която е създадена в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Академията бе отличена на церемония по връчване на годишните HR награди на БАУХ (Българска асоциация за управление на хора).

Магистърската програма е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб.

Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

У нас има редица университети, които подготвят програмисти, но липсва специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области. Именно в отговор на тази необходимост бе създадена магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“.

В нея са събрани едни от най-добрите ERP лектори в България, от водещи компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер като ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим Вижън България, представителствата на SAP и Oracle у нас, BG Business Solutions и др., както и изявени експерти в областта на управлението на проекти и бизнес процеси, в маркетинга, финансите, онлайн бизнеса и други ключови за бранша сфери.

В рамките на магистратурата и учебните курсове студентите се запознават с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици, което им позволява да натрупат опит с разнообразни бизнес софтуерни решения, научавайки повече за начина, по който функционират.

ВУЗФ и ERP Academy дават възможност за реализация и кариера в един от най-проспериращите сектори. Компаниите, партньори на двете институции, осигуряват възможности за стаж и работа на студентите, които показват добри резултати по време на курса.

Коментар