Intel подготвял 12-ядрен чип Skylake-X

Наблюдатели на пазара очакват от Intel не само да подсилва процесорите си, но и да намалява цените

AMD раздвижи пазара на процесори с чиповете от ново поколение Ryzen, което принуди някои търговци да намалят цените на интелските CPU. Същевременно самата Intel планира да подсили своето семейство десктоп процесори в отговор на предизвикателството.

В интернет изтекоха информации, че Intel възнамерява да въведе на пазара нови десктоп процесори Skylake-X. Очаква се тези CPU да заменят поколението Broadwell-E, като предложат същото LGA 2066 изпълнение и варианти с 6, 8 и 10 ядра, както своите предшественици.

Но анонсите от AMD може да заставят Intel да добави и 12-ядрен процесор в новата линия, според информация от италианския сайт Bitsandchips.it. Това ще бъде на практика първият потребителски процесор с 12 ядра.

Макар че информацията не е потвърдена официално, може да се очаква, че Intel ще подсили линията си от процесори и ще намали цените. С подобна стратегия компанията ще се опита да парира настъплението на AMD, което вече предизвика трус в процесорната индустрия и обещава да върне конкурентния дух на пазара.

Коментар