Мащабен проект ще цифровизира европейското кино

План на организацията Аrts Alliance Media предвижда дигитална революция на възприятията в киното. Партньор в проекта е мрежовият производител D-Link, който ще осигури инфраструктура за цифрово преобразяване на кино салоните в Европа, съобщиха от българския офис на компанията.

ААМ е един от водещите европейски доставчици на дигитални кино формати. Неговият план ще позволи на съществуващите кина в Европа да преминат към напълно цифровизиран формат, като по този начин предоставят на зрителите възможност за по-реалистично и ефектно възприемане на седмото изкуство.

В следващите три години D-Link ще достави за ААМ и ще поддържа мрежово оборудване за над 7 хиляди кино екрана в 12 европейски страни, в сътрудничество с партньора си Azlan – бизнес звено за дистрибуционни услуги за корпоративния сектор на Tech Data Europe.

ААМ е първата компания в Европа, която си подсигури дългосрочни споразумения за внедряване на дигитални формати от най-мощните световни филмови студиа като Twentieth Century Fox, Universal Pictures International, Paramount Pictures International, Walt Disney Studios International и Sony Pictures Releasing International.

Резултат от това партньорство ще бъде дигиталното преобразяване на над 7 хиляди кино екрана на Стария континент. На територията на Великобритания ААМ вече завърши проект, наречен „Мрежа от дигитални екрани”, който позволи реализацията и представянето на 240 изцяло цифрови кина в страната.

„Нашите дългосрочни контракти по дигитализация на кино салоните изискват минимум 10 години гаранция за инсталираното в тях оборудване – от D-Link дори ни предложиха условия, надвишаващи тази граница”, коментира сделката Ричард Филипс, вицепрезидент по техническите операции в ААМ.

D-Link ще достави 24-портови Gigabit комутатори от фамилията xStack, както и специални комутатори за сигурност. В архитектурата на решението управляемият комутатор осигурява основната връзка между всички екрани и централизираното оборудване. Устройствата на D-Link ще се използват и за управление на съдържанието, и по-точно за бърза дистрибуция на съдържание до всеки екран посредством дигитална прожекция от централен „библиотечен” сървър, свързан в мрежата с 10Gbit/s интерфейс.

“Нямаме търпение да видим първите резултати от съвместния ни проект с ААМ, който през следващите няколко години ще промени начина, по който работят и се възприемат кино салоните в Европа”, коментира Кевин Уен, президент на D-Link Европа.

Коментар